Regulem els habitatges buits

IMG_0887

L’equip de govern de l’Ajuntament porta a aprovació del Ple Municipal una ordenança que té per objectiu regular els habitatges buits existents a Santa Perpètua. Es tracta d’una iniciativa que vol aconseguir que s’identifiquin els habitatges que porten més de dos anys desocupats i que els seus tenidors adoptin mesures per a la seva ocupació. En aquest sentit, el propi Ajuntament remetrà als propietaris informació sobre les mesures existents de foment de l’ocupació aprovades per les diferents administracions.

 

A diferència d’altres municipis, Santa Perpètua té una xifra molt baixa d’habitatges desocupats, només un 1,3% del total. Segons un estudi realitzat per una empresa auditora, i finançat per la Diputació de Barcelona, s’han identificat un total de 132 habitatges buits, a data de gener de 2016. D’aquests 132, només 18 són de propietat particular, mentre que la resta pertanyen a entitats financeres, promotores i ens públics.

 

És cert que són pocs els habitatges buits al nostre municipi, però hem d’aconseguir mobilitzar fins a l’últim pis per aconseguir disposar de llars per a les famílies que més ho necessiten, que es troben en situacions extremes i que han de trobar habitatges a preus assequibles. Aquesta ordenança és un primer pas per aconseguir la seva regulació i per evitar situacions d’ocupacions il·legals que s’estan produint a tot Catalunya, on màfies s’encarreguen de detectar pisos buits, ocupar-los i extorsionar els propietaris, ja siguin particulars, bancs o administracions públiques. Aquestes màfies, a més, enganxen els subministres (amb el perill que això pot comportar), canvien el pany de la porta i donen la clau als nous inquilins. .. Situacions que no podem permetre. Creiem que aquesta ordenança és un primer pas en el bon camí.