Els grups parlamentaris de Junts pel Si (ERC i l’antiga CiU) i la CUP voten al Parlament contra la construcció de l’institut-escola Els Aigüerols

 

El PSC va presentar una esmena on es recollia que la Generalitat “preveurà els recursos suficients per a iniciar la construcció de l’institut-escola Els Aigüerols”, esmena votada en contra per Junts pel Si (ERC i antiga CIU) i la CUP.

 

L'edifici de Els Aigüerols encara haurà de seguir esperant...
L’edifici de Els Aigüerols encara haurà de seguir esperant…

La tramitació parlamentària del pressupost de la Generalitat de Catalunya ha deixat fets molts destacats que afecten al nostre municipi. En aquest sentit, des del PSC de Santa Perpètua de Mogoda es vol donar a conèixer el posicionament que diferents grups parlamentaris han tingut respecte a diversos temes que són cabdals per a la nostra ciutat, entre ells, la construcció de l’institut-escola Els Aigüerols o la creació de la futura estació de tren a la Granja Soldevila.

En el cas de Els Aigüerols, el grup parlamentari del PSC va presentar una esmena on es recollia explícitament que la Generalitat “preveurà els recursos suficients per a iniciar la construcció de l’institut-escola Els Aigüerols”, esmena que va ser votada en contra per Junts pel Si (recordem que està format per ERC i l’antiga CiU) i per la CUP. Tots dos grups van votar en contra de l’esmena socialista en dues ocasions: la primera, a la comissió on es va debatre, i després al ple d’aprovació del pressupost.

El primer secretari del PSC local, Manuel Ruiz, destaca que “és incoherent que ERC i la CUP defensin a Santa Perpètua la construcció de Els Aigüerols i després ho rebutgin al Parlament, quan és la Generalitat qui ha d’assumir la construcció del nou centre escolar. Si això no es recull en el pressupost, és impossible que ho facin”.

 

Tampoc l’estació de tren

A més de Els Aigüerols, la tramitació parlamentària dels pressupostos de la Generalitat també ha rebutjat l’esmena que recollia que el Govern ha d’iniciar els treballs de millora de les línies de rodalies R8, incloent-hi la connexió amb la R4 i la construcció de la futura estació de tren. Ruiz explica que “sabem que l’estació l’ha de fer RENFE, però la Generalitat ha d’incidir i fer pressió sempre que pugui, i fins i tot voten en contra d’això. És estrany, perquè són temes en els que tots ens hi posaríem al seu costat”. En aquest cas, l’esmena va ser aprovada inicialment en la comissió gràcies al vot favorable de la CUP, però en arribar al ple, Junts pel Sí i Ciutadans la van votar en contra.

El fet és que, segons va explicar el grup parlamentari de Ciutadans, es van equivocar en la votació al Ple, però aquest error va comportar que s’hagin perdut esmenes que ja estaven aprovades en comissió. Per exemple, s’han vist afectats temes com el pagament del deute pendent de la Generalitat en aspectes com el transport escolar, les escoles bressol municipals, les escoles de música i dansa, les d’educació especial o les escoles d’art. També s’han rebutjat esmenes que demanaven garantir les beques menjador per a les famílies que no poden fer front al pagament del menjador escolar dels seus fills i filles o els recursos per a mantenir les línies públiques de P3.

Esmenes aprovades

Cal destacar que sí s’han aprovat dues de les esmenes presentades pel PSC de Santa Perpètua: la que demanava reobrir el servei d’atenció continuada i urgències al CAP Santa Perpètua i la que sol·licitava recuperar els horaris del servei d’oficina de farmàcia al municipi. En totes dues esmenes, la CUP es va abstenir.

“Volem fer una crida a mantenir la coherència, el mateix argument encara que s’estigui a diferents àmbits polítics. No es pot defensar un posicionament a Santa Perpètua i el contrari al Parlament. Esperem que no es torni a repetir o que puguin explicar per què ho han fet”, conclou el primer secretari del PSC local.