El PSC denuncia el desviament de diners realitzat per la Generalitat per afavorir l’escola concertada en detriment de les escoles bressol públiques

escola_bressol_mainada

El PSC de Santa Perpètua de Mogoda es suma a la reclamació realitzada pel govern de l’Ajuntament on es demana a la Generalitat que assumeixi el finançament de les escoles bressol que ha deixat de subvencionar des de 2012. Aquest fet es produeix després que mitjans de comunicació van publicar ahir que la Generalitat va desviar a l’escola concertada més de 81 milions d’euros que estaven destinats a les escoles bressol públiques.

Manuel Ruiz, Primer Secretari del PSC local, exigeix a la Generalitat que “retorni el finançament a les escoles bressol públiques perquè des què han deixat de complir les seves obligacions, han estat els Ajuntaments i les famílies qui han hagut d’assumir amb més recursos l’escolarització dels infants de 0 a 3 anys”.

Ruiz explica que en els pressupostos que s’estan tramitant al Parlament, els grups del PSC i Catalunya sí que es pot han aconseguit l’aprovació d’una esmena que obliga al Govern català a finançar la part que li correspon de les places d’escola bressol públiques. “Ara cal que ho facin”, diu el responsable socialista. “Amb la seva aportació, els ajuntaments deixarien de tenir una càrrega econòmica que no els hi correspon i que en aquests moments estan assumint. És imperdonable que ara coneixem que aquests diners han estat desviats a l’escola concertada”. En la mateixa línia, Ruiz detalla que des de 2012 la Diputació de Barcelona ha estat fent de finançadora de la Generalitat, ja que ha assumit el pagament de serveis que són responsabilitat del Govern català. “I tot això mentre ells només es dediquen a gastar diners en promoure la independència del país”, denuncia el primer secretari.

“Exigim a la Generalitat que compleixi les seves obligacions amb l’ensenyament públic i torni a destinar els 1.600 euros que els hi correspon per plaça i any dels infants que van a les escoles bressol públiques de Catalunya”.

Segons recull El Periódico de Catalunya, gairebé el total de “les partides econòmiques reservades per la Conselleria d’Ensenyament per finançar el servei d’escola bressol que presten els ajuntaments catalans va acabar sent derivat, tant el 2012 com el 2014, en plena crisi econòmica, als concerts educatius, és a dir a escoles privades que reben fons de l’Administració per escolaritzar els seus alumnes”. En total, més de 81,7 milions d’euros.